Mit kívánnak az európai polgárok a képviselőjelöltektől? Fogadalmi kampányok

A Guardian képe:

Az idei EP választásokon számos európai szintű civil kezdeményezés igyekszik a tudatos választói magatartást elősegíteni. Bemutattunk már néhány választást segítő alkalmazást, most pedig olyan kampányokat teszünk közszemlére, amelyek a magyar médiában ezidáig nem kerültek előtérbe.  Egyszerre kívánjuk segíteni a képivselő-jelöltek tájékozottságát és növelni a választók tudatosságát – láthatóvá tenni, mely képviselők kötelezik el magukat egy-egy fontos téma mellett annyira, hogy aláírásukkal hitelesítve megmutassák választóiknak, nem pusztán érzelmi üzenetekkel operálnak a voksok megnyerésekor.

Amennyiben egyetértesz valamelyik kampány céljaival, bátran használd a meglévő opciókat (ha van ilyen) hogy eljuttasd a kérésed képviselőjelöltedhez!

(a lista nem teljes, folyamatosan frissítjük az adatbázist)

 

Alternatív kereskedelmi mandátum

Támogatni fogom olyan demokratikus kereskedelmi és befektetési szabályozók bevezetését, amelyek nem csupán néhány nagyvállalat profitját, hanem az emberek és a bolygó érdekeit szolgálják.” Ez áll abban a szövegben, amelynek...

0 comments

Demokratikus Európát most!

Európa válságban van és több forog kockán, mint az euro stabilitása, a bankok vagy a pénzpiacok. Az állampolgárok európai demokráciába és politikába vetett bizalma van veszélyben. A fojtogató vészmegoldások időszaka után eljött az ideje az európai egyezmények reformjának, hogy Európa megküzdhessen a gazdasági és társadalmi kihívásaival, megoldhassa a demokratikus deficitjének problémáját és áthidalhassa az állampolgárok és intézmények közötti szakadékot. Most van itt az ideje, hogy vitázzunk és bevonjuk az állampolgárokat az Európa jövőjével kapcsolatos párbeszédbe.

0 comments

Megígérjük! Wepromise

Az elkövetkező öt év meghatározó lesz a digitális alapjogok tekintetében, hiszen várhatóan törvényjavaslatok készülnek majd a szerzői jogvédelemről, az adatvédelemről, az internetes biztonságról és megfigyelésről. Segíts nekünk, hogy a...

0 comments

Válassza a szociális Európa támogatóit!

A „VÁLASSZA A SZOCIÁLIS EURÓPA TÁMOGATÓIT!” egy olyan összeurópai kampány, amely az Európai Szegénységellenes Hálózat (European Anti-Poverty Network, EAPN) tagjaival (29 nemzeti hálózat és 18 európai szervezet), több száz szervezet képviseletében, több ezer európai állampolgárral, valamint más partnerekkel együtt, a szociális Európát támogatja.

0 comments

Politika az emberekért, nem a profitért

Az óriásvállalatok és a bankok minden évben több száz millió eurót költenek arra, hogy az európai politikai döntéshozatal megfeleljen az igényeiknek – és ez működik. Közben a hozzánk hasonló emberek veszítenek.

Ezen a helyzeten Ön is tud változtatni. Az Európai Parlament képviselőit 2014 májusában újraválasztják. Győződjön meg róla, hogy a jelöltek kiállnak a demokrácia és az európai polgárok védelme mellett.

0 comments