Fiatal Választók Ligája – egy újszerű kezdeményezés

Az európai League of Young Voters egy politikailag független kezdeményezés. Célja, hogy erősítse a fiatalok érdekeltségét és elvárásait az Európai parlamenti választások előkészületei során.

A League of Young Voters kezdeményezés nem csak bátorítja a fiatalokat a szavazáson való részvételre, hanem összehozza azokat, akik szeretnék befolyásolni, hogy Európa és a politikusai milyen döntéseket hozzanak az fiatalokat érintő kérdésekben. Fiatalokból álló csoport vagytok, esetleg fiatalokkal foglalkozó civil szervezet vagy magánszemély, akik alig várják, hogy beleszólhassanak a politikusok döntéseibe? Csatlakozz a League of Young Voters kezdeményezéshez, és segíts nekünk!

Vess fel egy témát

Oszd meg velünk a téged érdeklő témát, és indíts vitát róla – lehet, hogy kiderül, másoknak is fontos ez a kérdés. Ha szeretnéd, hogy a politikusok foglalkozzanak egy kérdéssel, postold ki. Kiválasztjuk a legtöbb szavazatot kapott témákat, és kezdeményezzük, hogy a politikusok vitassák meg, és építsék be a kampányukba. A League of Young Voters egyetlen felületen elérhetővé teszi a különböző politikai pártok álláspontját az összegyűjtött témakörök mentén. A fiatalok ez alapján összehasonlíthatják a különböző véleményeket és megoldási javaslatokat.

Szervezz eseményt

Van kedved politikai vitafórumot szervezni a saját településeden, egyetemeden vagy az ifjúsági klubban? Segítünk neked: láthatóvá tesszük európai szinten is, élő videó közvetítést biztosítunk a League of Young Voters TV-n keresztül, segítünk megtervezni a szórólapot, és felvenni a kapcsolatot helyi politikusokkal, helyi szervezetekkel, akik támogathatnak.

Segíts népszerűsíteni a league of young voters kezdeményezést

Nagyon fontos, hogy eljusson az információ a megfelelő helyre. Ha ti, fiatalok nem szavaztok, mások fogják eldönteni helyettetek, hogy mi fontos nektek. Használd a League of Young Voters logóját az e-mailes aláírásodban, oszd meg az infókat a Facebook oldaladon. Írj a róla a Twitteren…

Mutasd meg magad európának

Jó blogger vagy? Van tehetséged képregény rajzoláshoz vagy videó készítéshez? Kíváncsiak vagyunk, te hogy látod Európát, és hogy tudsz segíteni, eljuttatni az üzenetet a többi fiatalhoz. Oszd meg velünk a tapasztalataidat, ötleteidet ezen a felületen!

Oszd meg velünk az ötleteidet, javaslataidat, és mi segítünk megvalósítani azokat.

http://www.youngvoters.eu/hu

Madarász Csaba

A digitális demokrácia, off- és online részvételi technikák és mindenféle egyéb aktuális téma kazalba rakva a kedvemre való!

You may also like...