Beleszolok.eu képzése

 

logs

 

!beleszólok.eu!

A Civil Kollégium Alapítvány 

EPICÁllampolgári Részvételi Kezdeményezések Európában c. projektjének

keretein belül lehetőséget kínál civil szervezetek számára, hogy tevékenységeiket, programjaikat a közvetlen európai szintű részvétel lehetőségeivel erősítsék.

Három, egymásra épülő elemből álló felkészítő programot kínálunk, amely a civil szervezetek európai szintű szerepvállalását segíti:

KÉPZÉS …

  • ami összehozza, megismerteti egymással az európai szinten is aktív – vagy a jövőben tenni kívánó – civileket, lehetőséget ad a közös gondolkodásra,
  • hatékony akció és kampánytervezési módszereket mutat be, tapasztalt szakemberek közreműködésével,
  • és közös gondolkodást kezdeményez az EU-s részvételi lehetőségekről.

A képzési program három napos, bentlakásos 2014.szeptember 19-20-21. (p-sz-v). Helyszíne: Civil Kollégium Alapítvány képzőközpontja Kunszentmiklós-Kunbábony 37/2.

A képzéshez útiköltségtérítést, szállást és étkezést biztosítunk.

Részletes tematika hamarosan

TANÁCSADÁS …

a képzés során célunk, hogy a résztvevők terveket készítsenek európai szintű tevékenységeikre vonatkozóan, melyek közül a legjobb öt kezdeményezés lehetőséget kap arra, hogy szakértő tanácsadás és anyagi támogatás mellett, megszervezzen és lebonyolítson egy-egy, az állampolgárokat megszólító kampányeseményt.

(A tervezett tevékenységek kapcsán előnyt jelent, ha tartalmukban, formájukban összekapcsolhatók az Állampolgári Részvétel Hete nemzetközi kezdeményezéssel – http://reszvetelhete.net)

BRÜSSZELI TANULMÁNYÚT …

az előző programok résztvevői közül 10 fő részt vehet egy brüsszeli tanulmányúton, ahol az Európai döntéshozatal mechanizmusait és intézményeit ismerhetik meg.

FIGYELEM! A PROGRAMBAN CSAK 15 JELENTKEZŐ SZERVEZET SZÁMÁRA VAN LEHETŐSÉGÜNK HELYET BIZTOSÍTANI (az első 15 jelentkező számára)

Az EPIC programról részletesen tájékoztatás található weboldalunkon:

http://www.civilkollegium.hu/2014/04/02/reszvetel-europai-szinten/

További EPIC hírek oldalainkon:

http://www.civilkollegium.hu/category/projektek/european-participation-initiatives-for-citizens/

Az előzetes felkészüléshez ajánlott anyagok itt: http://beleszolok.eu

Érdeklődni lehet: Murányi Beáta, ckkepzes@gmail.com, 36 1 201 5728

Madarász Csaba

A digitális demokrácia, off- és online részvételi technikák és mindenféle egyéb aktuális téma kazalba rakva a kedvemre való!

You may also like...