Beleszólni abba, hogy mi történjen Európában

A világ változik, és vele együtt változunk mi is. A legutóbbi európai választások óta újak a játékszabályok: az Európai Parlamentnek az európai politika irányára és a hétköznapokat érintő döntésekre egyaránt nagyobb befolyása lett. A megerősödött Európai Parlament hatékonyabban képviseli az európaiak érdekeit, foglalkozik problémáikkal.

Szembenézni a jelennel, úgy formálni a jövőt

Európa előtt nagy kihívások állnak, amelyekre válaszolni kell. Az Európai Parlament hatásköreit azért bővítették, hogy a választók is beleszólhassanak a döntésekbe. Nemcsak a választásokon, hanem a parlamenti munka során is. Az új hatásköröknek köszönhetően az Európai Parlament még több olyan uniós szabályról dönt, amely a te életedre is hatással van.
Hogyan költse el az Európai Unió az adófizetők pénzét úgy, hogy közben az európaiak közös érdekét tartja szem előtt? Ki legyen az Európai Unió végrehajtó testületének új elnöke? Az európai választások után erről is az Európai Parlament dönt.
Ez most más: erősebb Európai Parlamenttel nagyobb beleszólásunk van a döntésekbe.
Vedd észre
Európa zavaros időket él. Sokak számára nehéz időszak ez. A világ változik, és mi is vele változunk. Az Európai Parlamentnek minden eddiginél nagyobb befolyása van Európa sorsának alakítására, ami neked is több hatalmat ad. Befolyásolhatod azokat a döntéseket, amelyek nemcsak téged, hanem másik 500 millió embert is érintenek. Kezdeményezhetsz vagy nemet mondhatsz. Kérhetsz többet vagy kevesebbet. Tehetsz kisebb vagy nagyobb ügyekért. Döntsd el, milyen Európát szeretnél. Rajtad áll, mi történik vagy mi nem.Az Európai Parlament minden egyes európait képvisel, így a te nevedben is cselekszik. Az alapján dönt, ami neked is fontos. Bár nem minden cél valósul meg azonnal, együtt bármit elérhetünk.
Tégy érte
Beleszólhatsz a vitába. Őrizd meg azt, amit érdemes, de változtass, ha kell. Kételkedj és kritizálj. Érvelj és cselekedj. Európában minden vélemény esélyhez jut. Az Európai Parlament meghallgat, és kiáll a számodra fontos ügyekért. Minden hangra figyel. Szembenéz a kihívásokkal, és valódi megoldásokat kínál.
Légy része
Az Európai Parlament révén nagyobb a befolyásod, mint gondolnád: saját jövődre és a következő generációk életére is hatással lehetsz. Közös döntéseink több mint félmilliárd ember mindennapjait befolyásolják. Az Európai Parlament felelőssége, hogy az európaiak érdekében, és velük együtt hozza meg döntéseit. Most és a jövőben is.

forrás: http://www.elections2014.eu/hu

 

Madarász Csaba

A digitális demokrácia, off- és online részvételi technikák és mindenféle egyéb aktuális téma kazalba rakva a kedvemre való!

You may also like...